teisipäev, 20. oktoober 2015

Nädalavahetus Bremenis

2015
Ettevalmistused (mai 2015)
Aprillis hakkas tunduma, et olen liiga kaua kodus passinud ja et oleks vaja end tuulutama minna. Vaatasin kalendri ja rahakotiga tõtt ning otsustasin juuli alguses veeta ühe nädalavahetuse Bremenis - ei ole eriti kaugel ja kliima on ka minu jaoks sobiv. Tundub, et oli ka viimane aeg see otsus vastu võtta. Hakkasin kohe majutust otsima: soov oli leida üks privaatne tuba odavas hotellis. Selge, et hostel või ühise vannitoaga variant oleks odavam, aga tahaks ikka omaette olla. Õnnestus broneerida tuba väikeses hotellis (seal on ainult 9 tuba), mis ei asu kesklinnast eriti kaugel - Buthmann im Zentrum. Maksma läheb see 134 eurot 3 öö eest (pärast reisi - tegelikult maksin 126 eurot, seega tasub maksta kohapeal, mitte broneerides). Kirjas on, et toas on dušš, föön, tasuta WiFi, veekeetja, kohv ja tee. Voodi ka. Rohkem polegi vaja, sest enamiku ajast kavatsen ju ringi liikuda. Ainus veider asjaolu selle öömaja juures on see, et puudub vastuvõtt, võtme saab kätte kõrvaltänavas asuvast hostelist.

Kuna lennupiletid sai ka mõistliku hinna eest (89.74 koos ühe otsa pagasiga), siis võib hetkel rahule jääda.

Bremen (juuli 2015)

1. päev (reede)
Lennureis sujus viperusteta. Bremenis võttis vastu hirmus leitsak, hiljem uudistest kuulsin, et nii kuuma ilma pole sealkandis juba ammu olnud. Vedas minusugusel kuumavihkajal...

Bremenisse jõudsin üsna õhtul, seega ei julgenud seiklema hakata ja võtsin takso. Taksosõit lennujaamast raudteejaama läks maksma 20 eurot. Võib-olla mõnel muul ajal on odavam, aga et kesklinn oli remondi tõttu suletud, pidi sõitma väikese kaarega. Raudteejaama McDonaldsist ostsin kaasa eine ja siirdusin hotelli otsima. Kuna olin kaardi järgi selle linnaosa endale korralikult selgeks teinud, siis ei olnud siingi probleeme ja sain korralikult reisiväsimusest puhata. Tuba oli väike, aga kõik vajalik oli olemas. Suur pluss oli ka väga hea tasuta internetiühendus.


 

2. päev (laupäev)
Hommikul tegin väikese jalutuskäigu kesklinnas ja tutvusin populaarsemate vaatamisväärsustega (Bremeni linna moosekandid, Rolandi kuju, vanalinn).

  

  
  


Seejärel oli plaanis ostlemine. Saksamaal on säilinud kena komme, et kauplused on pühapäeviti suletud, seega tuli laupäeval kõik huvipakkuvad kohad üle vaadata. Pühapäeviti on avatud ainult suveniiripoed ning raudtee- ja lennujaamas asuvad kauplused. Igasuguste kosmeetika- ja riidepoodide kõrval soovitan kindlasti külastada Bremeni kommipoodi. Kommid valmivad kohapeal ning tänav (Böttcherstrasse) on head magusat lõhna täis.




3. päev (pühapäev)
Kuumalaine lõppes hirmsa äikesega. Õnneks oli päeva esimene pool ilus ja sai veel veidi linnaga tutvuda. Bremen on mõnusalt väike linn, seega on käe-jala juures palju huvitavat ja ei peagi kaugele sõitma.
Esimene peatus oli kohe hotelli lähedal pargis - Wallanlagen Park ja Mühle am Wall.

 

 

Seejärel siirdusin Weseri äärde väikesele jalutuskäigule.

 

 

Kõige rohkem meeldis mulle Bremenis Schnoori linnaosa. Esiteks on see puhtam kui ülejäänud linn. Teiseks on seal palju kauneid hooneid. Lisaks on seal veel väikeseid kohvikuid ja poekesi, mis on ka pühapäeviti avatud.

 

 


Viimasena oli kavas külastada Übersee-Museumi. Tark tegu oli see viimaseks jätta, sest siis juba hakkas kõvasti vihma sadama. Muuseum on kohe raudteejaama kõrval, seega ainult 6-7 minutit hotelli jalutada. Muuseum on suur ja uudistamist on seal omajagu. Sinna läheks kindlasti veel tagasi. Pilet maksis 6.50.


Muuseum on jagatud maailmajagude kaupa osakondadeks ning tutvustab erinevaid kultuure. II korrusel on ka väljapanek migratsioonist.

 

 

 

 

 

 

4. päev (esmaspäev)

Hüvasti, Bremen!


Tere, Tallinn!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar