neljapäev, 14. juuni 2018

Ahvenamaa 2017

Esimest korda käisin Ahvenamaal 2006. aastal. Selle kohta on ka postitus olemas. Et minu esialgne reisiplaan läks luhta ja siitsamast kodulinnast oli üks grupp Ahvenamaale minemas, mõtlesin, et miks mitte ühineda. Oli palju sama, aga õnneks ka üht-teist uut.

Esimesel päeval sõitsime Tallinnast Helsingisse, sealt edasi saarte poole, peatuse tegime Muurla kauplus-klaasikojas. Siis tuli juba Korppoo saar ja lõpuks sihtkoht Kökari saar.

Teekond




Kökari kirik



Ööbisime ka Kökaril, pildid on tehtud kämpingu lähedal.






Teise päeva lõunaks jõudsime Ahvenamaa pealinna Mariehamni. Kõigepealt imetlesime Badhusi mäelt kaunist vaadet.

Seejärel oli programmis meresõidumuuseumi külastamine (pilet maksis 10 eurot).




Siis jalutasime mööda Mariehamni tänavaid ning jõudsime välja Lilla Holmenisse - see on väike park üsna kesklinna lähedal, kus on ka linnusaar. Linde oli nii vabas õhus jalutamas kui ka väikeses linnumajas. 




Laste jaoks on Lilla Holmenis ka mänguväljak

Mariehamnist sõitsime edasi Eckerö saarele. Traditsioonilise peatuse tegime posti-ja tollihoone juures ning edasi siirdusime ööbimispaika.





Kolmanda päeva esimene peatus oli Ahvenamaa jahi-ja kalandusmuuseumis




Seejärel oli sihtkohaks Geta mägi. Kui ma esimest korda seal käisin, tegime mõnusa matka mäel. Seekord läksin vooluga kaasa ning valisin lõunasöögi. See aga kahjuks võttis kogu meie aja ja mäge me ei näinudki. Oleks teadnud... Aga vähemalt sain ära proovida Ahvenamaa pannkoogi.






Väga lühikese peatuse tegime Finströmis St Mikaeli kiriku juures.





Tõenäoliselt ei käi ükski grupp Ahvenamaal Kastelholmi kindlust ja Karlsgardeni vabaõhumuuseumi külastamata. Asuvad nad meeldivalt lähestikku. 




Vahele ka üks meiupuu ehk jaanisammas. 


Viimase peatuse tegime Bomarsundi kindlusevaremete juures.


Õhtu veetsime Kumlinge saarel rahu ja vaikust nautides.



Neljandal päeval hakkasime kodu poole sõitma. Peatuse tegime Turu toomkiriku juures ja Muurlas. Helsingis oli ka paar lühikest turistipeatust.





Ja siis asusime juba Eesti poole teele...




* 2017. aastal maksis see reis 268 eurot. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar